Cum se gateste corect PESTELE? Greseli pe care trebuie sa le eviti de fiecare data cand il prepari
Spre deosebire de restul carnurilor, carnea de peste are nevoie de un timp scurt de gatire la temperatura inalta. Cel mai adesea, pestele gatit acasa este mult prea gatit si astfel se rupe in fasii, devine uscat si fara gust.
Regula de baza spune ca pestele proaspat trebuie gatit intre 7-10 minute pentru fiecare 2 cm grozime, iar cel congelat trebuie gatit intre 12-15 minute pentru fiecare 2 cm grosime.
In multe carti de bucate s-ar putea sa gasesti scris ca pestele se gateste pana cand se poate desprinde usor in fasii. Asta inseamna, insa, uneori prea mult. Odata ce se poate rupe in fasii la prima atingere cu furculita pestele si-a pierdut prea mult din umiditate si devine uscat si fad. Ar trebui sa opuna o usoara rezistenta atunci cand il intepi cu furculita si tragi.
O alta regula de care sa tii cont este culoarea carnii de peste. Pestele proaspat are o usoara transpareta atunci cand e crud, iar in timpul gatirii carnea devine opaca.